Polens nationale flyselskab er ikke længere størst

  Polske_LOT_har_fremgang_Martin_Bager_2
  Rusland: Et LOT fly blev tilbageholdt i Skt. Petersborg, og blev beordret tilbage til terminalen. Herefter blev en russisk oppositionspolitiker anholdt og ført ud af flyet. Arkivfoto.

  Det nationale flyselskab i Polen, LOT Polish Airlines, er ikke længere det største selskab i Polen målt på udbudte flysæder. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  WARSZAWA: Ryanair har overhalet Polens nationale flyselskab LOT, som det største i Polen.


  Det kontroversielle flyselskab Ryanair er blevet Polens største flyselskab. I den seneste opgørelse har selskabet for første gang overhalet det nationale LOT – målt på kapacitet – altså antallet af flysæder.

  Lavpris fremgang

  Ryanair har med nye ruter i år oplevet en fremgang på 11 procent, mens LOT har skåret 4,2 procent i antallet af flysæder. I juli meddelte selskabet, at de havde rundet 40 millioner passagerer fra Polen.

  Alle flyselskaber, undtagen LOT, har udbudt flere flysæder i opgørelsen, og mest markant er Norwegians fremgang der er på 26 procent.

  Vil være størst

  LOT har i denne uge indledt et nyt rutesamarbejde med det tyrkiske flyselskab, og har meddelt at selskabet i nær fremtid igen vil være størst i Polen.

  Wizz Air nummer 3

  Det ungarsk ejede flyselskab Wizz Air, som blandt andet flyver mellem Billund og Gdansk, og til flere polske byer fra Malmø – er nu det tredje største i Polen.

  Skandinaviske SAS er Polens 8. største flyselskab.

  Flyselskaber i Polen

  Den månedlig kapacitet i antal flysæder for flyselskaber der opererer i Polen.

  Ryanair 419.391
  LOT Polish Airlines 357.099
  Wizz Air 342.720
  Lufthansa 124.192
  Norwegian 45.384
  Travel Service 29.484
  EasyJet 25.486
  SAS 22.350
  Airberlin 18.992
  KLM 16.266
  Air France 15.729
  Germanwings 14.852

  Kilde: Anna.aero