donald_tusk_polen_polennu

Statsminister Donald Tusk åbnede det 23. Krynica Economic Forum med en tale om stigende optimisme omkring polsk økonomi. Foto: Dunata Holm.


KRAKOW: Polens statsminister åbnede økonomisk topmøde med tale om optimisme og polsk økonomi.


– I de første tre måneder til næste år, kan Polen opnå en vækst i BNP på op til 3 procent, sagde Polens statsminister Donald Tusk, da han åbnede Krynica Economic Forum. Det økonomiske topmøde holdes for 23. gang i Krynica-Zdroj, en lille bjergby i Tatra-bjergene i det sydlige Polen.

Dårligt nyt

– Jeg har dårlige nyheder til pessimisterne, sagde Donald Tusk til de delegerede.

– Der kommer ingen recession eller stagnation i Polen.

Regeringspartiet er ellers under hårdt pres i meningsmålingerne, netop fordi væksten i Polen har været stærkt dalende i forhold til tidligere år.

Gode udsigter

– Alle indikatorerne i de seneste måneder har været ret optimistiske, og vi vil opleve mere optimisme i de kommende måneder, sagde Polens statsminister ved åbningen af det økonomiske topmøde.

Industriproduktionen voksede i juli i Polen til det højeste niveau i næsten to år, og der ventes en BNP-vækst på 1,1 procent i år.

2.500 deltagere

De 2.500 delegerede på topmødet, der kommer fra hele verden, vil drøfte spørgsmål som den fælles europæiske valuta i Polen, hvordan de økonomiske afstande mellem nye og gamle EU-lande, samt de østlige partnerskaber og nye samarbejdsmodeller mellem EU, Rusland og Kina.