Polens økonomi har det værre end forventet

  Polens_økonomi_er_en_af_de_bedste_i_Europa_Iben_Molgaard_Madsen_polennu

  Væksten er på retur i Polen, viser nye tal fra GUS. Foto: Iben Molgaard Madsen


  WARSZAWA: Polens nationale statistik kontor, GUS, oplyste tirsdag, at væksten i Polens BNP er faldet langt mere end forventet i første kvartal.


  Tirsdag eftermiddag offentliggjorde Polens nationale statistik kontor, GUS, nye tal for væksten i det første kvartal af i år. Og det er tal der overrasker.

  Som i 2012

  Trods krisen var det ventet, at væksten ville blive på 0,7 procent i første kvartal – men de foreløbige tal fra GUS viser at væksten kun har været på 0,4 procent – og det er 0,3 procent lavere end prognosen og væksten for første kvartal af 2012.

  Eksperterne bekymrede

  De fleste økonomiske eksperter er enige om, at den polske Industriproduktionen er stagneret, og prognosen viser også, at tendensen vil fortsætte i denne retning.

  Polens økonomi er i øjeblikket i en vanskelig position og mange polske økonomer frygter en direkte recession, da eksporten af polske varer er konstant faldende på grund af den økonomiske krise i Europa.

  Rapport på vej

  Den endelige kvartalsrapport fra GUS udkommer i slutningen af denne måned, og indeholder alle nøgletal for polsk økonomi for første kvartal.