Polens parlament afviser forslag om homo-vielser


  WARSZAWA: Et markant flertal i det polske parlament, har afvist et lovforslag om ægteskaber mellem mennesker af samme køn.


  Et markant flertal i det polske parlament, har afvist et lovforslag, der skulle give homoseksuelle retten til at blive gift.

  Palikot-forslag

  Det skete, da den nyvalgte Palikot-bevægelse og den Demokratiske Venstrealliance, kom med to lovforslag i det polske parlament om emnet. Regeringspartiet og Lov og Retfærdighedspartiets medlemmer stemte imod.

  Den første afstemning viste at 88 stemte for lov om homo-vielser, 323 imod og 14 undlod af stemme. Ved den anden afstemning var 81 for, 324 imod og 21, der hverken stemte for eller imod.

  Demonstrationer

  Afstemningen udløste demonstrationer foran parlamentsbygningen i Warszawa, hvor både tilhængere og modstandere af homoseksuelles rettigheder var samlet.

  Splitter partierne

  I lighed med situationen i andre lande, er emnet af en karakter, så medlemmerne af parlamentet er stillet frit af partierne, og har stemt efter personlig overbevisning. Hver fjerde af regeringspartiet Borgernes Platforms medlemmer i parlamentet, stemte for forslaget.

  Hver fjerde polak

  Ifølge en meningsmåling, der er bragt i ugemagasinet Wprost, er det kun 23 procent af polakkerne der går ind for homo-vielser.