Polens præsident hedder Andrzej Duda de næste fem år

  duda_i_szczecin_Przemek_Golynski_polen_polennu
  Frikendt. Anklagemyndigheden har været på jagt efter polakker, der har udvist foragt overfor præsident Andrzej Duda. En appelret har pure frikendt en 20-årig kvinde for at ødelægge Dudas valgplakater og for at råbe: Fuck Duda! Arkivfoto.

  Polens næste præsident bliver Andrzej Duda fra Lov og Retfærdighedspartiet (PiS).Foto: Przemek Golynski, polennu.dk.


  WARSZAWA: Exit-polls fra søndagens præsidentvalg i Polen tyder på, at Andrzej Duda overraskende bliver Polens næste præsident.


  Ifølge exit-polls har den siddende præsident Bronislaw Komorowski tabt dagens valg med 47 procent af stemmerne, mens rivalen fra Lov og Retfærdighedspartiet (PiS) Andrzej Duda fik 53 procent af stemmerne.

  Efter Kaczynski

  Bronislaw Komorowski blev præsident den 10. april 2010, da daværende præsident Lech Kaczynski styrtede ned ved Smolensk med sit fly og 95 andre ombord, der alle blev dræbt.

  Indsat automatisk

  Dengang var Komorowski formand for det polske parlament Sejmen, og dermed nummer to i det polske hierarki. Det betød at han automatisk blev præsident. I juli samme år blev han valgt i præsidentvalgets anden runde i konkurrence med Jaroslaw Kaczynski, der er tvillingbror til den afdøde Lech Kaczynski.

  Resultat mandag eller tirsdag

  Valgdeltagelsen blev, ifølge exit-polls fra Ipsos på 56,1 procent. Det endelig resultat foreligger mandag eller tirsdag.
  I den første valgrunde var det også Andrzej Duda der vandt med 34,76 procent mod Komorowskis 33,77 procent af de polske stemmer.