Polens præsident lykønsker Donald Tusk

  praesident_andrzej_duda_koebenhavn_polennu

  Polens præsident Andrzej Duda har i modsætning til landets statsminister sendt en lykønskning til Donald Tusk der fik sin periode som EU præsident forlænget ved det netop afsluttede EU topmøde. Foto: Lars Møller.


  WARSZAWA: Polens præsident Andrzej Duda har sendt Donald Tusk en hilsen, hvor han ønsker ham til lykke.


  Selv om den polske delegation med statsminister Beata Szydlo i spidsen, som de eneste stemte imod Donald Tusk som EU præsident for yderligere en periode, så har Polens præsident nu sendt en hilsen til Tusk med en lykønskning.

  Andrzej Duda skriver blandt andet i brevet: Til lykke med støtten fra de fleste EU lande. Den polske præsident kommer også med et ønske om, at han kan genopbygge den europæiske enighed.

  Heltemodtagelse

  Fredag kom Polens statsminister Beata Szydlo tilbage fra EU-topmøde til Warszawa, hvor hun fik en heltemodtagelse af Polens stærke mand Jaroslaw Kaczynski og flere fremtrædende ministrer. Kaczynski er yderst tilfreds med sin statsminister, der nu har skabt unødig ballade og uro i EU fællesskabet.

  Støtte til Tusk

  Donald Tusk fik opbakning til at forlænge sin periode som EU-præsident i yderligere to og et halvt år. Samtlige EU lande, undtagen Polen, støttede den polske EU-præsident.