Polens regering lukker corona hospital på stadion

Indvielsen_af_det_nye_nationale_stadion_i_Warszawa_Polen_polennu
Det nationale stadion i Warszawa vender tilbage til normal-tilstand. Det midlertidige corona nødhospital nedlægges, så det nye stadion kan bruges til det tænkte formål. Billedet er fra indvielsen af det nye stadion. Arkivfoto.

WARSZAWA: Nødhospitalet på det nationale polske stadion, som den polske regering har oprettet, lukkes nu meddeler regeringen.


Polens regering har netop besluttet at lukke det midlertidige corona-hospital, der er indrettet i det nationale stadion. Regeringen oprettede nødhospitalet for at skabe tvivl om bystyrets evne til selv at håndtere pandemien. Men trods høje dødstal, lukkes hospitalet der havde 1.800 sengepladser.

– Hospitalet vil ophøre og det vil blive delvist afmonteret, men det meste af infrastrukturen bliver. Det skal være klar i tilfælde af en fjerde bølge af epidemien, siger statsministerens talsmand Dworczyk. Det nationale stadion har ikke alene været et hospital, men også et vaccinationscenter. Der er uddelt over en halv million vacciner på stedet.

Beslutningen har vakt glæde på det nationale stadion.

– Vi vil opretholde infrastrukturen på det midlertidige hospital, men samtidig vil vi sikre, at PGE Narodowy vender tilbage til de normale aktiviteter, siger Włodzimierz Dola, der er formand for bestyrelsen i det nationale stadion (PGE Narodowy).

– Jeg håber, at det polske landshold snart vil spille på PGE Narodowy Stadium igen, for det er næsten to år siden, at vores hold spillede her på vores stadion, siger formanden for det nationale stadion.

LINK TIL MYNDIGHEDERNE – FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE

Følg dagens corona tal med polennu.dk. Det første corona-tilfælde blev bekræftet i Polen den 4. marts 2020. Det første covid-19 relaterede bekræftede dødsfald i Polen, var den 10. marts 2020.

LÆS OGSÅ: Seneste artikler om corona i Polen

Flere polske corona nyheder på dansk? Vi har ikke bygget en stor, stærk og lang betalingsmur omkring polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.