Polens regeringsparti fører i måling til EU-valg

  Europaparlamentet

  Polakkerne skal søndag vælge 51 medlemmer til Europa-parlamentet ud af i alt 751 medlemmer. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Op til valget til Europa-parlamentet på søndag viser en måling, at Polens regeringsparti fører med fem procentpoint.


  De polske vælgere skal til stemmeurnerne på søndag og vælge 51 polske medlemmer af Europa-parlamentet. Ifølge en meningsmåling foretaget af CBOS vil Polens største regeringsparti Borgernes Platform (PO) få 26 procent af stemmerne og blive det største polske parti i Bruxelles.

  Føring på fem procent

  Det vil ifølge målingen give PO en føring på fem procent foran det største oppositionsparti Lov og Retfærdighed (PiS), der får 21 procent af stemmerne i målingen.

  Fire partier til Bruxelles

  Ud over PO og PiS spår målingen, at to partier mere kommer over spærregrænsen på fem procent.

  Den demokratiske venstrealliance SLD, der er i valgalliance med Unionen for Arbejde UP, får otte procent af stemmerne i målingen, mens Polens lille regeringsparti Det Polske Bondeparti PSL lige kryper over spærregransen på fem procent.

  Det nye højre ikke over spærregrænsen

  Hverken partiet Det Nye Højre eller valgforbundet Europa Plus, der blandt andet er dannet af partiet Din Bevægelse kommer over spærregrænsen i målingen.

  Det Nye Højre har fået en del opmærksomhed i polske og internationale medier, fordi partiets kandidat Janusz Korwin-Mikke blandt andet har bekendt sig som royalist, der er modstander af demokrati, og har udtalt, at kvinder har en lavere intelligens end mænd. Andre målinger har spået partiet gode chancer for at komme over spærregrænsen.