Polens rigeste nærmer sig 10 milliarder zloty

  Rigeste_mand_i_Polen_Jan_Kulczyk_dropper_investeringer_i_Syrien_0

  Milliardæren Jan Kulczyk er igen tå toppen af listen over de 100 rigeste polakker, og med langt ned til nummer to på listen. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Polens rigeste mand, Jan Kulczyk, er igen årets rigeste polak, viser den seneste liste over de 100 rigeste polakker.


  Jan Kulczyk har igen vist sig at være den rigeste mand i Polen. Han topper listen med en formue på 9,7 milliarder.

  Listen over de 100 rigeste polakker er offentliggjort i ugemagasinet Wprost. Kulczyk har skabt sin formue på bl.a. energiselskaber, og har leder i øjeblikket efter guld i Afghanistan, olie i Nigeria og kul i Mozambique. Derudover har han store interesser indenfor ejendomme og vejbyggeri.

  Langt til nummer 2

  På andenpladsen kommer Zygmunt Solorz-Zak, der ejer flere medier, og har startet tv-kanalen Polsat. Solorz-Zak har en samlet formue på 2 mia. På tredje pladsen kommer forretningsmanden Michal Solowow, der arbejder indenfor den kemiske industri og byggesektoren.

  Fra starten af 90’erne

  Hovedparten af de 100 rigeste polakker, grundlagde deres formuer i slutningen af 1980’erne og i begyndelsen af 1990’erne efter kommunismens kollaps i Polen.

  20 gange rigere

  Selvom om formuerne blandt de polske forretningsfolk er i kraftig vækst, så er de stadig langt op til verdens rigeste mand, den mexicanske Carlos Slim Helu, hvis formue er 20 gange større end Jan Kulczyk’s, Polens rigeste mand.