Polens rigeste nærmer sig 10 milliarder zloty

    Milliardæren Jan Kulczyk er igen tå toppen af listen over de 100 rigeste polakker, og med langt ned til nummer to på listen. Arkivfoto.


    WARSZAWA: Polens rigeste mand, Jan Kulczyk, er igen årets rigeste polak, viser den seneste liste over de 100 rigeste polakker.


    Jan Kulczyk har igen vist sig at være den rigeste mand i Polen. Han topper listen med en formue på 9,7 milliarder.

    Listen over de 100 rigeste polakker er offentliggjort i ugemagasinet Wprost. Kulczyk har skabt sin formue på bl.a. energiselskaber, og har leder i øjeblikket efter guld i Afghanistan, olie i Nigeria og kul i Mozambique. Derudover har han store interesser indenfor ejendomme og vejbyggeri.

    Langt til nummer 2

    På andenpladsen kommer Zygmunt Solorz-Zak, der ejer flere medier, og har startet tv-kanalen Polsat. Solorz-Zak har en samlet formue på 2 mia. På tredje pladsen kommer forretningsmanden Michal Solowow, der arbejder indenfor den kemiske industri og byggesektoren.

    Fra starten af 90’erne

    Hovedparten af de 100 rigeste polakker, grundlagde deres formuer i slutningen af 1980’erne og i begyndelsen af 1990’erne efter kommunismens kollaps i Polen.

    20 gange rigere

    Selvom om formuerne blandt de polske forretningsfolk er i kraftig vækst, så er de stadig langt op til verdens rigeste mand, den mexicanske Carlos Slim Helu, hvis formue er 20 gange større end Jan Kulczyk’s, Polens rigeste mand.