Polens statsminister på julevisit i Afghanistan

  Donald_Tusk_i_Afghanistan_på_julevisit_2011_Polen_polennu

  Polens statsminister Donald Tusk kom i dag til Afghanistan for at ønske de polske soldater god jul. Den værste angreb på polske tropper i går har ødelagt julestemningen blandt de polske soldater. Foto: Statsministeriet.


  KABUL: Den polske statsminister Donald Tusk er kommet til Afghanistan på julevisit. Tabet af fem polske soldater har lagt en dæmper på besøget.


  Den polske regeringschef er ankommet i Ghazni-provinsen i Afghanistan, hvor der i øjeblikket befinder sig 2.600 polske soldater. Turen skulle have været en festlig julegestus, men efter det hidtil værste angreb der onsdag kostede fem polske soldater livet, har turen fået et andet indhold.

  God jul og sorg

  – Soldater – vores hensigt med at komme til jer i dag på vegne af den polske regering og frem for alt, på vegne af alle vore landsmænd for at ønske jer god jul, sagde Donald Tusk i dag til soldaterne i Ghazni.

  – Men i stedet for har denne grusomme krig gjort, at vi kommer til jer i dag på vegne af hele den polske nation for at udtrykke vores smerte og sorg overfor de fem helte, og deres familier.

  – Jeg er klar over hvor trist julen bliver denne gang her i Ghazni, og i vores land. Jeg har modtaget meget medfølelse, sympati og sorg over de faldne fra vore allierede og venner.

  Medaljer hjælper ikke

  – Men selv de højeste anerkendelse for heltemod, er ikke nogen trøst for de dræbte soldaters familier og venner, sagde den polske statsminister i Afghanistan i dag.

  Donald Tusk ønskede soldaterne god jul, og ønskede en verden uden krig og uden tab.