Polens_statsminister_i_samtaler_med_Danmarks_Helle_Thorning-Schmidt_i_Bruxelles_1

Den polske statsminister har grund til at smile. I mange målinger har hans parti været langt bagud i målingerne i forhold til oppositionspartiet Lov og Retfærdighedspartiet. På billedet smiler han fordi han er i selskab med den danske kollega Helle Thorning-Schmidt. Arkivfoto.


WARSZAWA: Regeringspartiet Borgernes Platform (PO) er nu kun tre procent efter det største oppositionsparti i Polen i seneste måling.


Polens største regeringsparti, Borgernes Platform (PO) er nu kun tre procent efter det største oppositionsparti Lov og Retfærdighedspartiet (PiS).

Tre procent forspring

I en ny måling fra TV Polska, ville oppositionspartiet få opbakning fra 29 procent af polakkerne, hvis der var valg i dag. Statsminister Donald Tusk og hans parti Borgernes Platform ville få 26 procent.

Ti procent forspring

Tallet er overraskende, da Lov og Retfærdighedspartiet i tidligere målinger har haft en forspring på ti procent, i forhold til regeringspartiet.

Undersøgelsen viser også, at Den Demokratiske Venstre Alliance (SLD) får opbakning fra 10 procent, mens den nye bevægelse med Palikot-lederen får 8 procent.

Spærregrænse udelukker

Ingen andre af partierne i Sejmen i dag, ville få stemmer nok til at komme over spærregrænsen, som er på 5 procent i Polen. Det betyder at den siddende regering ikke vil få støtte fra den nuværende koalitionspartner, det Polske Bondeparti (PSL), der kun opnår 4 procent i målingen.

Det er den polske tv-station TVP der har bestilt målingen.