Politichef lokker med ekstra bonus

  politi_warszawa_jens_moerch_polennu

  Chefen for Polens politi er så presset af tvivlsomme sygemeldinger forud for 11. november, at han nu har lovet betjentene en bonus på 1.000 zloty for at være på arbejde søndag. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  WARSZAWA: Tirsdag var en fjerdedel af de polske politibetjente meldt syge. Nu tilbyder politichefen bonus for at de kommer på arbejde søndag.


  En fjerdedel af det polske politikorps lå hjemme med en sygemelding tirsdag, oplyser politiets fagforening. De aktionerer mod brudte løfter fra ledelsen, hårdt arbejdspres og lav løn. Og timing er særdeles uheldig, da Polens 100 års dag for statens genopstående fejres overalt i landet.

  Vil gøre sit bedste

  Politichefen har da også ad flere omgange appelleret til betjentene om at møde på arbejdet, men uden held. I et personligt brev til de ansatte skriver chefen blandt andet om de dårlige arbejdsforhold:

  – Jeg vil gøre mit bedste for at forbedre din situation, men du må også forstå, at vi ikke kan lade banditter styre gaderne.

  1000 zloty bonus

  Politichefen har samtidig lovet, at de betjente som møder på arbejde på søndag – på 100 års dagen – vil modtage en bonus på 1.000 zloty for en dags arbejde.

  Tidligere på måneden demonstrerede betjentene for at få 650 zloty mere om måneden, samt en bedre pensionsordning.