Polsk anklager forklarer sit forsøg på selvmord

  polsk_anklager_sårede_sig_selv_i_hovedet_med_pistolskud

  Mikolaj Przybyol få minutter får han prøvede at begå selvmord med et pistolskud.


  POZNAN: Den polske militære anklager, som skød sig selv i hovedet, forklarer, at han var under stort pres.


  Kun et tilfælde reddede livet for den polske miltæranklager Mikolaj Przybyl, der mandag forsøgte at begå selvmord med et pistolskud.

  Under et pressemøde bad han pludselig alle andre om at forlade lokalet. Straks han var alene, stak han en pistol i munden og trykkede af.

  Rystede på hånden

  – Jeg ville begå selvmord. Jeg stak pistolløbet i munden, men min hånd rystede, fodi jeg så dørhåndtaget bevæge sig, forklarede Mikolaj Przybyol tirsdag til en gruppe journalister.

  En tekniker, der ville skifte nogle kabler, tog i døren og reddede hans liv. Kuglen gik gennem kinden og ikke gennem hans hoved.

  Under stort pres

  Mikolaj Przybyl forklarede, at han på det seneste har været under stort pres i forbindelse med, han har efterforsket en sag om korruption i det polske forsvar.

  Hans liv har været i fare på grund af undersøgelserne, sagde han ifølge nyhedsbureauet PAP.

  Trusler på livet

  – Jeg kunne acceptere, at min bil er blevet udsat for hærværk, at mine dæk er blevet løsnet i et forsøg på at dræbe mig, at min hund er blevet slået ihjel. Jeg ved også, at der er sat en pris på en million zloty på mit hoved. Men jeg kan ikke acceptere, at jeg bliver beskyldt for at bruge ulovlige metoder, sagde Mikolaj Przybyol.

  Beskyldt for ulovligheder

  Den militære anklagemyndighed, som han arbejder for, er blevet beskyldt for på ulovlig vis at prøve at få adgang oplysninger om nogle journalisters mobiltrafik og kontaktoplysninger i forbindelse med efterforskningen af flystyrtet i Smolensk, der blandt andet dræbte den daværende polske præsident.

  Under pressemødet sagde Mikolaj Przybyol, at pressen var blevet manipuleret til at bringe urigtige oplysninger om anklagemyndighedens efterforskning.