Polsk anti LGBT-aktivist anholdt efter nazi-hilsen

Polsk_politi
Polsk politi har anholdt en mand der sendte en nazi-hilsen, til deltagerne i en LGBT-demonstration i Katowice. Arkivfoto.

KATOWICE: En ekstrem nationalist, der deltog i en anti-LGBT demonstration, er nu blevet anholdt efter at have givet nazi-hilsen.

LÆS  Folketinget sender LGBT-sag på sommerferie

I Polen er kommunistiske og nazistiske symboler forbudte. Det måtte en mand erkende efter at have heilet, eller givet det nazistiske honnør-tegn, ved en moddemonstration til en LGBT-demonstration i Katowice.

Manden blev ikke anholdt straks, men billedet af episoden er bragt i flere polske medier, og de polske myndigheder er blevet anklaget for at anholde LGBT-aktivister for småting, mens højre radikale og nazistiske kræfter går fri af anklager. Formentlig derfor har polsk politi nu anholdt manden.

Har tilskyndet til had

– Han bliver anklaget for sin nazi-hilsen, og for at have udbredt fascisme og tilskyndet til had, skrev viceindenrigsminister Maciej Wasik på Twitter søndag.

Auschwitz-museet har også fordømt brugen af ​​fascistiske hilsener.

– Den nazistiske gestus er mættet med had. At bruge den i Polen, hvor ideologien om tysk nazisme bragte så megen lidelse, gør det ekstra smertefuldt, skrev museet i en erklæring i weekenden.

 

 

 

LÆS  Rusland stopper fly og anholder oppositionspolitiker

LÆS  DR-programmet Nul Stjerner på weekendtur til Polen