Polsk appel: Del ikke billeder på sociale medier

Sociale medier krig i Ukraine
Polens forsvarsminister Mariusz Błaszczak har offentliggjort dette billede af lastbiler med hjælp til Ukraine. Denne konvoj er nået frem for længst, og udgør ikke nogen trussel, oplyser forsvarsministeriet. Foto: PRESSEFOTO/Polens forsvarsministerium.

WARSZAWA: Polsk general opfordrer indtrængende brugere på de sociale medier, til ikke at vise nødhjælps kolonner og militære transporter.

LÆS  USA laver permanent militært hovedkvarter i Polen

I krig handler det blandt andet om at kunne forudsige sin modstanders næste træk. I øjeblikket strømmer det ind via Polen med nødhjælp og militært isenkram til Ukraine. Og det har mange opdaget, da de polske veje og jernbane er fyldt med hjælp til ukrainerne. Også militære kolonner, og ikke mindst amerikanske soldater, som der er mange af i Polen lige nu. Og mange polakker og andre, har flittigt taget billeder og delt på de sociale medier.

Internettet kan støtte Rusland

Men det er ikke nogen god ide. Det skal man ikke gøre hvis man vil støtte ukrainerne, advarer den polske general Waldemar Skrzypczak i magasinet Autokult.

– Naturligvis tager man den slags billeder, men de må under ingen omstændigheder offentliggøres, for eksempel på de sociale medier før krigen er slut i Ukraine. Det er en hjælp til Rusland, siger den polske general.

En talsmand for Polens forsvarsministerium opfordrer også tv- og radiostationer til, ikke at transmitterer afslørende detaljer fra ukrainske byer og viser soldaters tilholdssteder. Ukraine er i krig og informationer og viden om fjenden, kan være afgørende.

 

LÆS  Polen indfører visumforbud for russiske statsborgere

LÆS  Polen indfører visumforbud for russiske statsborgere