Polsk arkitekt vinder international konkurrence

  Hugon_Kowalskis_project

  Hugo Kowalskis projekt om et slumkvarter i Indien, har vundet årets Archiprix-pris som verdens bedste. Animation: Hugon Kowalski.


  POZNAN: Den polske arkitekt, Hugon Kowalskis projekt om et slumkvarter i Indien, har vundet den internationale arkitektkonkurrence Archiprix.


  Den polske Hugon Kowalski fra University of Arts i Poznan har vundet Archiprix, den internationale konkurrence om verdens bedste løsninger inden for arkitektur. Hans vinderprojekt Lad os snakke om skrald er om et slumkvarter i Indien. Projektet er blevet til under ledelsen af arkitekten Robert Konieczny.

  Multifunktionel bygning

  Kowalski har projekteret en bygning, der kommer til at ligge på en losseplads tæt på byen Mumbai. Det er et sted, hvor tusindvis af mennesker hver dag samler, adskiller og genbruger næsten seks tusinde tons affald. Kowalskis bygning vil fungere som beboelse, og som arbejdsplads for beboerme. Bygningen er multifunktionel og tilpasset de kommende beboeres behov og livsstil.

  Usædvanligt projekt

  – Det er et af de få koncepter, som virker på forskellige niveauer. Det er kreativt, innovativt, dybdegående og har en usædvanlig stil. Den giver en frisk og godt fokus på et meget vigtigt og svært problem, skrev juryen om Hugon Kowalskis projekt i sin begrundelse for at have valgt den polske arkitekt til prisen.