Polsk by lukker alle skoler efter smog alarm

  boern_skole_polen_gdansk_polennu

  Skolebørnene i den sydpolske by Rybnik, der er større end Aalborg, skal ikke i skole de næste dage. De lokale myndighederne har lukket dem som konsekvens af smog alarm i byen. Billedet her er dog med skolebørn der får frisk luft i Gdansk. Foto: Maja Giannoccaro, polennu.dk.


  KATOWICE: Den polske by Rybnik i det sydlige Polen lukker skoler frem til torsdag på grund af smog alarm.


  Den polske by Rybnik, lidt vest for Katowice, har lukket alle skoler til og med torsdag, på grund af smog alarm i området. Byen har 140.000 indbyggere og ville i Danmark være den fjerde største by.

  Mange gange højere

  Lokale medier skriver at den aktuelle luftforurening er ti gange højere end de tilladte værdier, men andre medier i byen hævder at grænseværdier er overskredet 31 gange.

  Advarsler for børn

  Verdenssundhedsorganisationen WHO advarer om, at børn er særligt i farezonen ved den høje partikel forurening, da det kan give hæmme opvæksten og give kroniske skader på lungerne.

  Bliv inde

  I weekenden blev borgere i Warszawa og Krakow advaret om at opholde sig ude på grund af smog. Det er især den hårde frost der har forværret situationen i de områder der i forvejen lider under stor luftforurening.

  Det er op til de lokale myndigheder, hvordan de vælger at reducere generne ved den kraftige smog.