Polsk corona nedlukning forlænges til 25. april

nedlukning forlænges
Corona smittetallene er fortsat stigende i Polen, og sundhedsministeren advarer om at det daglige smittetal kan nå 1.000 i slutningen af måneden. Smittestigningen i Polen er dog fortsat langt under andelen af smittede i USA, Rusland, Kina og under gennemsnittet blandt EU-lande. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens sundhedsminister har netop meddelt, at den polske corona nedlukning forlænges yderligere – foreløbig frem til den 25. april.

LÆS  Corona tal fra Polen: 917 smittede polakker

Nedlukning forlænges. Polens corona nedlukning der skulle udløbe frem den 18. april, forlænges nu med en uge. Men på grund af smittespredningen forlænges nedlukningen nu igen foreløbig til den 25. april, oplyser sundhedsminister Adam Niedzielski. Der er god få undtagelser. Børnehave kan begynde igen og det bliver tilladt at være op til 25 sammen for at dyrke udendørs idræt. Men ellers fortsætte alle restriktioner uændret.

LINK: Polske sundhedsmyndigheder – live

Smittespredning 14. april 2021.

Nedlukning forlænges

Forlængelsen betyder, at hoteller, biografer, teatre og sportsanlæg over hele Polen skal forblive lukket. Hoteller foreløbig frem til 3. maj. Frisørsaloner skal også været lukket. Restauranter må kun levere mad ud af huset. Nedlukningen blev indført i slutningen af marts, og har ikke haft den ønskede effekt. Polen er i en alvorlig krisesituation, sagde sundhedsministeren. Polen har verdens tredje største stigning i antallet af nye corona-tilfælde. Det er den dystre baggrund for den polske nedlukning.

På nuværende tidspunkt oplever polakkerne den sværeste tid under hele pandemien. De polske sygehuse er presset, 80 procent af kapaciteten er opbrugt. Stigningen ventes at have toppet, lige som myndighederne forventer at vaccine-programmerne kan stoppe sygdommen.

Godkendt mundbind

Polen opretholder også kravet om brug af maske. I Polen er ansigts-vesir ikke nok, da de ifølge de polske myndigheder ikke har den nødvendige effekt. Kun godkendte mundbind kan bruges.

LINK: Dansk rejsevejledning til Polen – Udenrigsministeriet 

Følg dagens corona tal med polennu.dk. Det første corona-tilfælde blev bekræftet i Polen den 4. marts 2020. Det første covid-19 relaterede bekræftede dødsfald i Polen, var den 10. marts 2020.

LÆS  Corona tal fra Polen: 794 polakker døde
LÆS  Corona tal fra Polen: 684 smittede polakker

LÆS OGSÅ: Seneste artikler om corona i Polen

Mere corona-nyt fra Polen? Polsk nedlukning forlænges med en uge. Vil du læse endnu mere fra Polen? Så kan du også gøre noget. Vi har ikke bygget en stor, stærk og lang betalingsmur omkring polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.