Valuta:100 PLN koster 173,86 DKK
Onsdag 16 januar 2019

Polsk-dansk handelskammer åbner med konference til august

Lederen af den polske handelsambassade i København, Jacek Wojcikowski (th.), kommer i sit indlæg med et bud på, hvorfor Polen har haft økonomisk vækst, men andre lande har kæmpet med recession. Foto: Martin Bager, polennu.dk.
Danmark-PolenHELLERUP: En konference 29. august vil markere den officielle åbning af et nyt polsk-dansk handelskammer.
Af: Bjarne Jensen
18. juli 2012 - 8:01

Det erhvervsmæssige samarbejde mellem Danmark og polen bliver tilføjet en ny dimension, når et nyt handelskammer officielt åbner med en konference 29. august i København.

Ny forening

Polish-Danish Chamber of Commerce (PDCC) skal fremme de handels- og erhvervsmæssige forbindelser mellem de to lande.

På konferencen "Polen - et europæisk kraftcenter" vil betydningen af stærke relationer mellem Polen og Danmark blive belyst gennem en række indlæg.

Den forkerte medicin

Efter konferencens officielle åbning af Polens ambassadør i Danmark, Rafal Wisniewski, taler den polske viceøkonomiminister, Ilona Antoniszyn-Klik om "Betydningen af vækst gennem international samhandel og faren for national protektionisme - den forkerte medicin mod krisen".

Den polske vækst

Lederen af den polske handelsambassade i København, Jacek Wojcikowski, kommer i sit indlæg med et bud på en forklaring på, hvorfor Polen har haft økonomisk vækst, mens andre europæiske lande har kæmpet med recession. Han vil også prøve at give svaret på, om den polske vækst vil fortsætte.

Dansk succes

Direktøren for Netto International, Claus Juel-Jensen fortæller i sit indlæg om den danske discountkædes succesfulde ekspansion i Polen. Netto blev fornylig udråbt som Polens bedste detailkæde.

Banker i Polen

Lederen af Nordeas aktiviteter i Polen, Egil Rindorf, vil tale om "Skandinavisk bankvirksomhed i Polen og Polen set fra en bankmands perspektiv".

Coloplast har placeret sit center for financielle operationer i den polske by Szczecin. Direktøren for servicecenteret, Wojciech Faszczewski, fortæller om baggrunden for placeringen og svarer på spørgsmålet: "Var det en god ide?"

Coloplast valgte Polen

Endelig har lederen af den kommercielle og økonomiske afdeling ved den danske ambassade i Warszawa, Freya Petersen, et indlæg om "Vækst og ekspansion gennem netværker".

Det har ikke været muligt for polennu.dk, at få en kommentar om den nye forening fra formanden Jens-Christian Møller.

LÆS MERE

Mest læste (Danmark)

Seneste

Mest læste (i dag)

Seneste

Polen

Vejret

I dag, 16. januar 2019
12:00-18:00

Light snow showers

Light snow showers
-1 °C

I dag, 16. januar 2019
12:00-18:00

Skyet

Skyet
4 °C

I dag, 16. januar 2019
12:00-18:00

Skyet

Skyet
4 °C

I dag, 16. januar 2019
12:00-18:00

Regn

Regn
2 °C

I dag, 16. januar 2019
12:00-18:00

Skyet

Skyet
6 °C