Polsk eventyrer krydser Sydamerika for at samle penge ind

  polsk_eventyrer

  Marcin Gienieczko er en erfaren eventyrer, der har været på ekspeditioner mange steder i verden. Foto: gienieczko.pl


  LIMA: Den polske sportsmand og eventyrer Marcin Gienieczko har begivet sig ud på en soloekspedition, hvor han på cykel og i kano vil krydse Sydamerika.Turen skal rejse penge til en ambulace til et børnehospice


  900 kilometer på cykel og over 6.000 kilometer i kano ad Amazonfloden er den udfordring, som den polske eventyrer Marcin Gienieczko har sat sig for at gennemføre.

  Han er startet på den lange cykeltur gennem Andes-bjergene, og derefter venter en endnu større udfordring: En tur i kano på tværs af det sydamerikanske kontinent.

  Ud over at klare udfordringen er formålet med turen at samle penge ind til en ambulance til Pommerns Børnehospice i Gdansk.

  To polske kanoroere myrdet

  Turen er langt fra ufarlig. Blandt andet kommer Marcin Gienieczko gennem et område, som er kontrolleret af to narkokarteller, og han passerer også det sted, hvor to kanoroere fra Gdansk i 2011 blev myrdet af indianere.

  Marcin Gienieczko har ifølge polsk radio forberedt sig på turen i to år. Blandt andet har han lært at bygge en lejr i junglen og sat sig ind i hvilke frugter og planter, man kan spise.

  I kano fra Polen til Bornholm

  Tidligere har Marcin Gienieczko gennemført lignede ekspeditioner.

  En af de mindre udfordringer han har givet sig selv, var da han i 2013 roede i kano fra Gdynia i Polen til Nexø på Bornholm og derfra tilbage til Darlowo i Polen.

  Læs mere på Marcin Gienieczkos side på Facebook eller hans hjemmeside.