zbigniew_boniek

61-årige Zbigniew Boniek der er formand for det polske fodboldforbund, er nu også medlem af UEFA forretningsudvalget. Arkivfoto.

LÆS  Uafgjort i sidste polske testkamp før fodbold-EM

HELSINGFORS: Formanden for Polens fodboldforbund Zbigniew Boniek er valgt til forretningsudvalget i UEFA.

LÆS  Polens nye fodbold landstræner er fra Portugal

Formanden for det polske fodboldforbund PZPN Zbigniew Boniek, blev onsdag valgt ind i UEFA’s forretningsudvalget ved det europæiske fodboldforbunds 41. kongres i Helsingfors.

Anden polak

Han bliver dermed den anden polak nogensinde der har haft plads i det prestigefyldte forretningsudvalg. I perioden fra 1956 til 1968 var polakken Leszek Rylski medlem. Udvalget har 16 medlemmer og en ansat præsident.

På kongressen i Finland blev følgende øvrige fodboldikoner også valgt til UEFA forretningsudvalget: John Delaney (Irland), David Gill (England), Reinhard Grindel (Tyskland), Karl-Erik Nilsson (Sverige), Michele Uva (Italien), Michael van Praag (Holland) og Servet Yardımcı (Tyrkiet).

Aktiv i 1980’erne

Den polske fodboldformand Boniek var selv aktiv på det polske landshold i 1980’erne, og deltog i hvidt og rødt ved VM i 1978, 1982 og 1986. Han spillede i lang tid for den italienske storklub Juventus.

LÆS  FIFA: Lewandowski er verdens bedste fodboldspiller

LÆS  Polens Robert Lewandowski er bedst til at score