Polsk fordømmelse af terror i Norge

  Bronislaw_Komorowski_rækker_hånden_ud_til_Rusland_0

  Polens præsident fordømmer terror i Norge, og sender de varmeste og dybfølte hilsner det ofrenes familier og det norske folk. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Polens præsident, statsminister og udenrigsminister har sendt erklæringer til det norske folk efter tabene af mindst 92 menneskeliv ved de to terror-aktioner i Norge i går.


  Foreløbig meldes 92 personer dræbt, efter at en højre ekstremist i går bragte en bombe til sprængning i den norske hovedstad Oslo, og dræbte mindst syv. Gerningsmanden fortsatte herefter til en lille ø 40 km udenfor hovedstaden, hvor den 32-årige mand koldblodigt henrettede mindst 85 unge mennesker, der var på sommerlejr med det norske Arbejdspartis ungdoms-organisation.

  Norsk politi oplyser, at mellem 30 og 40 mennesker stadig er i livsfare.

  Handlingen fordømmes af det officielle Polen.

  Solidaritet

  – Den polske nation står sammen med det norske folk i sorgen. I kan altid regne med vores solidaritet, hedder det i en erklæring fra det polske udenrigsministerium.

  – Vi er sikre på, at alle gerningsmændene vil blive fanget og straffet.

  I dag var også den polske statsminister Donald Tusk fremme med sympatierklæringer til Norge og det norske folk. Det skete på direkte national tv i eftermiddag.

  Fra præsident til konge

  I et personligt brev til kong Harald V af Norge, udtrykker den polske præsident Bronislaw Komorowski chok over de tragiske begivenheder og sender en særlig hilsen til de omkomnes familier.

  Terroren i Norge har ikke fået Polen til at ændre på sit sikkerhedsniveau.