Polsk håndbold landstræner nævnes som ny dansk

  Foto_Maja_Giannoccaro_Kim_Rasmussen_landstræner_håndbold_Polen_damer_polennu

  Den danske landstræner for de polske håndpiger, Kim Rasmussen, nævnes som kandidat til ny dansk landstræner. Foto: Maja Giannoccaro, MAJA G for polennu.dk.


  KØBENHAVN: Den succesfulde danske landstræner for de polske håndbold-piger, Kim Rasmussen, nævnes som ny dansk landstræner.


  Dagbladet BT’s håndboldkommentatorer Jeppe Melchior Mikkelsen og Johan Lyngholm, mener at den danske landstræner for de polske håndboldpiger er en ud af fem mulige kandidater til at blive ny dansk landstræner. Det sker efter at Dansk Håndboldforbund fyrede den hidtidige danske træner Jan Pytlick, søndag.

  Fra Polen til Danmark?

  BT skriver om Kim Rasmussen:

  Kim Rasmussen, Polens landstræne, må betegnes som lidt af en underdog i landstrænersnakken. Ikke desto mindre har han gjort et flot stykke arbejde ved at løfte Polens kvindelandshold til nu at være fast inventar ved slutrunderne. Han blev ansat i 2010, hvor han sideløbende var træner for Roskildes kvinder i den hjemlige liga. Det sjællandske hold rykkede dog ned i første sæson, og Rasmussen blev fyret. Han fortsatte dog som polsk landstræner, og ved VM i 2013 førte han på imponerende vis holdet til en semifinale efter at have slået Frankrig i kvartfinalen. Polen tabte sidenhen bronzekampen mod netop Danmark.

  Kim Rasmussen – der i øvrigt er bror til den tidligere danske landsholdspiller Lars Rasmussen – mangler måske erfaring fra højeste niveau på klubplan, men han har bevist, at han kan udrette store ting med et langt mere begrænset materiale end Danmark, hvorfor han kunne være et spændende emne.

  Andre kandidater

  De fire øvrige kandidater som BT fremhæver er Morten Soubak, Brasiliens landstræner. Christian Dalmose, cheftræner i Viborg HK. Jan Leslie, cheftræner i Rostov Don og Helle Thomsen, cheftræner for FC Midtjylland Håndbold og Sveriges landstræner.

  polennu.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Kim Rasmussen.