Polsk julebrev i Guiness Rekordbog

  julebrev

  Polske skoleelever forsøger, at få verdens største julekort, eller julebrev, på 200 m2 optaget i Guinness rekordbog. Arkivfoto.


  LODZ: Verdens største julebrev til julemanden er skrevet af polske elever i Zgierz og Lodz. Brevet er så stort, at det er blevet optaget i Guiness Rekordbog.


  Verdens største julekort på næsten 200 m2 er lavet i Polen. Kortet blev sendt på Sankt Nicholaus Dag, den 6. december i Lodz centrum. For at kunne tage et billede af julekortet skulle der bruges en brandbil med. Billedet var nødvendigt for at dokumentere at eleverne har slået den hidtidige rekord på 50 m2..

  Julebrevet når ikke Lapland

  Julekortet skulle sendes til julemanden i Lapland, men der opstod problem pga vægten. Postvæsen kan nemlig ikke acceptere breve, der er tungere end 20 kg, og det store julebrev vejer helt sikkert meget mere.

  Polakker tror ikke på julemanden

  Ifølge en meningsmåling foretaget af Millward Brown SMG / KRC tror de fleste af polakker ikke på julemanden, men de kan ikke forestille sig, at nogen anden skulle bringe gaver.

  Polakker blev også spurgt, om de selv – efter deres mening – fortjener en gave i julen. 75 procent af polakkerne svarede ja, men kun 18 procent svarede nej. 7 procent af de adspurgte havde ingen mening.