Komponisten_Lutoslawski_fra_Polen_hyldes_med_koncert_i_Danmark

Athelas Sinfonietta spiller værker af Witold Lutoslawski og Per Nørgård, der i perioder arbejdede tæt sammen før Lutoslawskis død i 1994. Foto: Athelas Sinfonietta Copenhagen.


KØBENHAVN: Den Sorte Diamant lægger i dag hus til en koncert i anledning af polsk komponists 100-års fødselsdag.


Det er i dag 100 år siden, at den polske komponist Witold Lutoslawski blev født. Det fejres i Danmark med en jubilæumskoncert i det kongelige bibliotek, Den sorte Diamant, i København, der spilles af Athelas Sinfonietta Copenhagen.

Lutoslawski og Nørgård

Koncerten vil både indeholde stykker af Lutoslawski og af den danske komponist Per Nørgård, der har haft et tæt samarbejde med Witold Lutoslawski. Per Nørgård vil også selv være til stede ved koncerten.

Avantgarde komponist

Witold Lutoslawski komponerede både avantgarde musik og mere traditionel musik, og han sammenlignes ofte med komponister som Bela Bartok og Sergej Prokofjev. Ved koncerten spilles hans stykker Sacher Variations for solo cello, Slides og Dance Preludes.

Koncert i Dronningesalen

Koncerten begynder kl. 20 i Dronningesalen i Den sorte Diamant. Koncerten spilles af Athelas Sinfonietta Copenhagen dirigeret af Pierre-Andre Valade og med Jakob Kullberg på solo cello.

LÆS MERE
Eksternt link: Athelas spiller Lutoslawski og Nørgård