Polsk mand anholdt og mistænkt for terrorisme

  abw_politi_special_styrker_polen_polsk

  Special styrker i Gdansk lufthavn tog ingen chancer, da de ville anholde en 26-årig polak. En bekymret kvinde i flyet mente han var terrorist, da han er mørk i huden. Arkivfoto.


  GDANSK: En 26-årig polak blev sat af et fly til London, fordi en med-passager mente han var terrorist på grund af sin mørke hud.


  Terrorhysteriet har også nået Polen. Det fik en 26-årig polak at føle, da han torsdag ville rejse fra Gdansk til London. Alt var gået glat indtil han sad i Wizz Air flyet i Lech Walesa Airport i Gdansk.

  Anholdt af specialstyrke

  En medpassager mente at den 26-årige, som er mørk i huden da han er født i Armenien, var terrorist. Det budskab gik som en steppebrand, og et SWAT-team hentede den overraskede polak ud af flyet, og truede ham ifølge Radio Gdansk, med skarpladte våben.

  Tre timers afhøring

  Efter tre timers afhøring af det polske sikkerhedspoliti (ABW) blev manden løsladt, og den 26-årige fik en undskyldning, da det eneste han var blevet dømt på var hudfarven. Men har slutter historien ikke.

  Terrorliste

  Dagen efter ville polakken igen gør forsøget med at rejse til London fra Gdansk, men her blev han afvist af Wizz Air, fordi han stod på en terrorliste. Hvilket kun var udløst af misforståelserne dagen før.

  I weekenden tog den 26-årige polak toget til Warszawa, og derfra videre med bus til London.

  Behandlet som kriminel

  – Jeg blev behandlet som en kriminel og ydmyget foran alle passagerne, siger den 26-årige til Radio Gdansk. Han vil nu sammen med sin advokat indlede en retssag mod Wizz Air.

  Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Wizz Air.