Polsk minister på første officielle besøg i Danmark i dag

  polen_minister_Danmark_polennu

  – Det er mit første officielle besøg i Danmark, men jeg håber, at det vil føre til et intensiveret samarbejde mellem vores to lande inden for udviklingen af entreprenørskab og anvendelsen af EU-midler, siger minister for regional udvikling Elzbieta Bienkowska til polennu.dk forud for sit besøg i København i dag. Arkivfoto.


  KØBENHAVN: Polens minister for regional udvikling Elzbieta Bienkowska er på besøg i Danmark for at fortælle danske virksomheder om deres muligheder i Polen.


  Polens minister for regional udvikling, Elzbieta Bienkowska, besøger i dag København på sit første officielle besøg i Danmark. Her vil den polske minister fortælle om nogle af de nye forretnings-muligheder, som danske virksomheder har i Polen.

  Ansvarlig for EU-midler

  – Formålet med mit besøg i Danmark er at promovere Polens vision for udvikling og at forstærke det positive billede af Polen i Danmark som et innovativt land, der udnytter EU-midlerne på en effektiv måde, siger Elzbieta Bienkowska til polennu.dk.

  73 milliarder euro fra EU

  Bienkowskas ministerium er ansvarlig for Polens anvendelse af EU’s strukturfonde for samhørighedspolitik, som landet vil kunne modtage 73 milliarder euro fra i perioden fra 2014 til 2020.

  – Jeg vil også præsentere vores danske partnere for de muligheder, der er for at opnå støtte til entreprenører fra strukturfondene i 2014-2020 og om den polske regerings strategi for udvikling, der skal skabe et frugtbart investeringsklima, siger ministeren til polennu.dk.

  Møder dansk europaminister

  Under den polske ministers besøg i København skal ministeren mødes med Europaminister Nick Hækkerup og med repræsentanter fra Nordisk ministerråd. Den polske minister skal også tale i Dansk Industri på en konference om de polsk-danske erhvervsrelationer, Polens udviklingsstrategi frem imod 2020 og de danske muligheder for eksport og investeringer i Polen i de kommende år.

  Første besøg som minister

  – Det er mit første officielle besøg i Danmark, men jeg håber, at det vil føre til et intensiveret samarbejde mellem vores to lande inden for udviklingen af entreprenørskab og anvendelsen af EU-midler, siger ministeren til polennu.dk.

  polennu.dk følger den polske ministers besøg i København.