Ponomajov_øst_ukraine_polennu_dk

Ponomajov – den pro-russiske selvudnævnte borgmester i den østukrainske by Slavjansk fejrede fødselsdag fredag aften med gidslerne fra OSCE, hvor der var en polak og en dansker i blandt. Foto: Ponomajov.


WARSZAWA: De syv OSCE-observatører, der har været tilbageholdt i Ukraine, blev løsladt i dag.


De syv OSCE-observatører er nu frigivet i den østukrainske by Slavjansk. Blandt de tilbageholdte var en polak, en dansker, en tjekke og fire tysker. Også en svensker har været tilbageholdt, men han blev løsladt på grund af sukkersyge.

Tilbageholdt for spionage

De syv observatører blev taget som gidsler fredag den 25. april af prorussiske, militante separatister og beskyldt for spionage. De fem ukrainere, der også blev taget som gidsler, er også frigivet i dag.

– Alle 12 personer på min liste er nu løsladt, siger Vladimir Lukin, der er udsendt af Rusland som mægler til nyhedsbureauet Ria.

Ingen betingelser

Ponomajov, der er selvudnævnt borgmester i Slavjansk, siger til russisk tv, at observatørerne er frigivet uden modydelser eller betingelser. På et spørgsmål om hvorfor lige i dag, sagde borgmesteren at de tilbageholdte skulle være med til at fejre fødselsdag for borgmesteren.

De tilbageholdte overdrages til Europarådets repræsentanter på et aftalt mødested.