Polsk pianist vinder prestigefyldt amerikansk pris

  Rafal_Blechacz_vinder_international_pianist_pris_i_USA_3

  Rafal Blechacz kommer fra Bydgoszcz i det nordvestlige Polen, og han er uddannet fra Bydgoszcz Musik Akademi. Foto: Felix Broede.


  KALAMAZOO: En af verdens mest prestigefyldte klaverpriser er i år gået til den polske pianist Rafal Blechacz.


  Den polske pianist Rafal Blechacz har modtaget Gilmore Artist Award 2014. Den prestigefulde amerikanske pris uddeles hvert fjerde år til en koncert pianist med usædvanlige evner og potentiale for videre udvikling.

  300.000 dollars

  Gilmore Artist Award, der uddeles i Kalamazoo i Michigan, er på 300.000 dollars. Heraf gives 50.000 direkte til pris-vinderen, mens 250.000 er øremærket pianistens videre karriere i form af køb af instrumenter, bidrag til pladeindspilninger og lignende.

  Vinder af Chopin pris

  Rafal Blechacz vandt i 2005 ikke mindre end fem priser ved den internationale Chopin klaver konkurrence, der hver år afholdes i Warszawa. Det er aldrig sket før, at en enkelt pianist løb med så mange priser. Han var på det tidspunkt 20 år and vandt foruden førstepræmien også prisen for bedste mazurka, polonaise, sonate og koncert.

  Uddannet i Bydgoszcz og Torun

  Blechacz har studeret ved musik akademiet i Bydgoszcz og ved Nikolaj Kopernikus Universitetet i Torun. Han er i dag ved at skrive en bog om musik fortolkning og har indspillet flere cd’er for Deutche Grammofon.