refn_film_i_polen

Hovedrollen i filmen The Neon Demon spilles af den unge Elle Fanning, der med filmen har fået sit første store internationale gennembrud. PR-foto.


WARSZAWA: Den danske filminstruktør Nicolas Winding Refns film, The Neon Demon har premiere i de polske biografer i dag.


Den 45-årige danske filminstruktør, Nicolas Winding Refns film, The Neon Demon, har premiere i aften i de polske biografer.

Kendte forældre

Nicolas Winding Refn fik sit gennembrud i 1996 med filmen Pusher. Siden er det gået stærkt for den dansk-amerikanske filminstruktør.

Film i blodet

Nicolas er søn af den endnu mere berømte filmmand Anders Refn og filmklipper Vibeke Winding. Anders Refn har flere gange deltaget i Gdynia Film Festival, og var en af talerne da festivalen havde dansk tema for to år siden.

Danmark – USA t/r

Nicolas Refn rejste med sin mor til New York da han var 8 år gammel, og vendte tilbage til Danmark da han var 17 år. Han gik på den Danske Filmskole, men afbrød studierne da han fik chancen for at lave sin mest succesfulde film, Pusher der havde premiere i 1996.

LÆS MERE
Eksternt link: Om The Neon Demon


The Neon Demon

Den danske rettighedshaver til filmen Kino Film skriver om filmen:

‘The Neon Demon’ er den smukke Jesse lige ankommet til Los Angeles med drømmen om at blive model i bagagen. Modelspiren er ganske klar over, hvor smuk hun er. Ligesom alle menneskerne omkring hende, der drages mod hendes væsen.

En af dem er makeup-artisten Ruby, som Jesse møder til en fotoskydning.
Karrieren tager hurtigt fart, og den naive pige præsenteres for andre modeller, der straks spotter konkurrencen. I en verden, hvor identitet baseres på udseende, bliver rivaliseringen hurtigt meget grim…
Hovedrollen spilles af Elle Fanning, og den mystiske Ruby bliver portrætteret af Jena Malone i filmen, der bærer præg af instruktørens hang til teaterblod og dyriske lyster.