Polsk rekord i antal corona-smittede på et døgn

polske_sygeplejersker_ventes_at_soege_arbejde_i_storbritanien_polen_polennu
Mandag var antallet af døde med covid-19 på 228 personer, og andelen af positive test var 39 procent. Smittestigningen er fortsat værst i Warszawa. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polen har lørdag sat en ny trist corona-rekord. På intet tidspunkt under krisen, er så mange polakker blevet covid-19 smittet på en enkelt dag, som det er tilfældet i dag.

LÆS  Corona tal fra Polen: 377 polakker døde

Polen sundhedsminister kunne i dag oplyse det højeste antal corona-smittede på en dag. Dagens tal var 576 nye smittede. Den seneste triste corona-rekord var den 12. maj, hvor 556 blev smittet. Det er dog ikke i hele Polen, at smitten spreder sig. 60 procent af tilfældene i dagens tal var ansatte fra den samme kulmine i Schlesien, hvor Katowice er hovedby.

Udbredelse af covid-19 sygdommen i Polen. Grafik: rp.pl.

Vil ikke lukke kulminer

De smittede er fra Zofiówka-minen der ligger i byen Jastrzębie-Zdrój. Dagens tal fra minen var 351 smittede, så der i alt nu er 1.135 ansatte i minen, der bærer på den frygtede covid-19 sygdom. I alt er 2.700 kulminearbejdere i Polen inficeret.Polens sundhedsminister Łukasz Szumowski mener ikke, at man af den grund kan lukke minerne.

– Polen er afhængig af kul, og vi producere 80 procent af al kul i EU. Vi kan ikke lukke kulminerne, siger sundhedsministeren.

Mens antallet af corona-smittede og relaterede dødsfald falder mange andre steder i EU, så stiger tallene fortsat i Polen. Chefen for Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse og -kontrol, Andrea Ammon, siger, at Polen er et af de eneste lande, hvor corona-pandemien endnu ikke har toppet.

Sygdommen har ikke toppet

Sundhedsminister Szumowski erkender også, at sygdommen endnu ikke har toppet i Polen. Han siger, at Polen har taget en anden hård tilgang til nedlukning end mange andre lande.

LÆS  Corona tal fra Polen: 377 polakker døde

– Vi undgik et kaos, så vi ikke fik mange patienter på en gang, men vi har bare flyttet toppen af pandemien ud i fremtiden, skriver sundhedsminister Szumowski lørdag.

Der er nu 25.986 bekræftede covid-19 tilfælde i Polen, og 1.153 corona-relaterede dødsfald.

LÆS  Corona tal fra Polen: 86 smittede polakker

FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE I POLEN HER  

Flere nyheder fra Polen på dansk?
Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp.

DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00
Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.