Polsk saltmine har rundet en million gæster

  Wieliczka_saltminen_ved_Krakow_har_rundet_en_million_gæster

  Der er 3,5 km underjordiske gange gennem saltminen ved Krakow. Arkivfoto


  KRAKOW: Wieliczka saltminen, som er på UNESCO’s kulturarvliste, har for første gang rundet en million gæster på et år. Over halvdelen er udlændinge, de fleste fra Storbritannien.


  På årets næstsidste dag lykkedes det den populære Wieliczka saltmine, at nå en million gæster på et år. Det er første gang det er sket. Gæst nummer én million var Urszula Szczesnowicz fra Warszawa, der blev budt velkommen af minens direktør Kajetan d’Obyr.

  Rød løber

  I anledning af gæst nummer en million, var der rullet en rød løber ud, og gæsten fik en særlig rundvisning, og afsluttede seancen med at skrive under i gæstebogen, ved siden af berømtheder som bl.a. Fryderyk Chopin.

  Flest briter

  Året 2010 er det bedste nogensinde for saltminen, der havde en besøgsfremgang sidste år på 3 procent.
  Udlændinge udgør 52 procent af de besøgende. Briterne er de flittigste gæster med 56.900 besøg, efterfulgt af tyskerne med 39.300, italienere 36.500, franskmænd 32.500 og koreanere med 31. 600.

  3,5 km underjordiske gange

  Wieliczka saltminen har været i brug siden midten af det 13. århundrede. Den har 3,5 km underjordiske tunneller, der omfatter historiske statuer og mytiske figurer. Der er også et stort kapel, en underjordisk sø og en privat rehabiliteringsklinik og et wellness kompleks.

  UNESCO liste

  I 1978 kom Wieliczka minen på UNESCOs liste over verdens kulturarv.