Polsk skoleskib i havsnød ved den engelske kyst

  STS_'Fryderyk_Chopin'__fot

  Fryderyk Chopin besøgte Århus og København i sommer, som en del af den polske turistorganisations fremstød i anledning af 200 året for den polske komponist af samme navns fødsel. Arkivfoto.


  KØBENHAVN: Det polske skoleskib, Fryderyk Chopin, som netop har besøgt Danmark, er i havsnød syd for England. Der blev sendt SOS fra sejlskibet i morges, men nu situationen under kontrol.


  Verdens største brig (to-mastet sejlskib) det polske Frederyk Chopin, er i havsnød 160 km ud for Isles of Scilly i Atlanterhavet. Den ene mast er knækket, og den anden er i fare for at lide sammen skæbnen. Skibet har fået to af sin sejl blæst i stykker, efter at en kraftig storm er brudt ud i området.

  Skibets kaptajn, Krzysztof Baranowski, slog SOS-alarm klokken 9 i morges, da masten knækkede.

  Teenagere om bord

  Der er ikke sket skader på skibet, og heller ikke blandt de 47 mennesker om bord, hvoraf 36 er teenagere fra Pod Żaglami sejlerskole.

  Statsminister indgriben

  Polens statsminister Donald Tusk er til EU-topmøde i Bruxelles i dag, og siger at han efter samtaler med den britiske premierminister David Cameroun, var sikker på at briterne ville redde skibet.

  En talskvinde for den britiske kystvagt, Fiona Warren, siger til det polske nyhedsbureau PAP, at der nu er to følgeskibe, der vil bringe Fryderyk Chopin i sikkerhed. Myndighederne ser ingen grund til evakuering.

  I Danmark

  Fryderyk Chopin besøgte Århus og København i sommer, som en del af den polske turistorganisations fremstød i anledning af 200 året for den polske komponist af samme navns fødsel.

  Skibet er bygget på Dora værftet i Gdansk i 1992.