Polsk, svensk og tysk diplomat udvist af Rusland

Rusland udviser polsk diplomat
Den russiske præsident Vladimir Putin, beskyder kræfter i Polen og kræve de tidligere polske områder i det østlige Ukraine tilbage. Arkivfoto.

MOSKVA: Rusland har udvist en polsk diplomat, efter at polakken havde deltaget i ulovlige protester. Polen vil have sanktioner mod Rusland.

LÆS  Rusland indleder krigsøvelser ved Østersøen

En polsk diplomat er udvist af Rusland. Det meddelte det russiske udenrigsministerium fredag. Ud over polakken, er en diplomat fra Sverige og en fra Tyskland også blevet udvist fra Moskva. I alt er tre EU-diplomater udvist.

EU-chef i Rusland

Det var den besked at EU’s udenrigspolitiske chef, Josep Borrell fik, da han fredag besøgte Ruslands udenrigsminister Sergei Lavrovs i Moskva.

Det er diplomaternes deltagelse i demonstrationerne til fordel for Kremls hovedmodstander, Alexei Navalny, som de russiske myndigheder ikke mener er foreneligt med den diplomatiske status. Russisk politi slog hårdt ned på demonstranterne og 5.000 russere menes at være anholdt efter demonstrationer til fordel for Navalny.

Rusland – Tyskland t/r

Navalny blev arresteret, da han vendte tilbage til Moskva fra Tyskland i slutningen af januar, efter at han var kommet sig over en forgiftning i Rusland i august. En forgiftning, som mange mener at de russiske myndigheder og den russiske præsident Vladimir Putin står bag.

EU ambassadørerne fra Polen, Estland, Letland, Litauen, Tjekkiet og Rumænien krævede onsdag, at der indføres rejseforbud og indefrysning af aktiver mod flere russiske enkeltpersoner, som en konsekvens af Navalny-sagen.

LÆS OGSÅ: Rusland versionen af Anden Verdenskrig er en løgn

Polens udenrigsminister forventer, at Rusland ændrer den ”fejlagtige” beslutning. Ellers vil Polen tage passende modtræk. Udenrigsministeren mener, at udvisningen af diplomaten kan føre til en yderligere forværring af de polsk-russiske forbindelser.

LINK TIL: Polens udenrigsministerium

stop fordomme polske

LÆS  Tyskland, Italien og Ungarn imod skrappe sanktioner

LÆS  Polens statsminister afviser dialog med Rusland