Polsk triumf ved dansk speedway Grand Prix

niels_kristian_iversen_til_polen_polske_speedway_dansker_stal_gorzow

Polsk triump og dansk skuffelse ved Speedway Grand Prix i Horsens. Niels Kristian Iversen blev bedste dansker med en plads som nummer 13. Arkivfoto.

HORSENS: Polen kørte med første og tredjepladsen ved det danske Speedway Grand Prix i Vestdanmark.

Det danske Speedway Grand Prix endte med finalesejr til polakken Maciej Janowski, som også vandt samme sted sidste år. Russeren Emil Sayfutdinov blev nummer to, mens nummer et i kampen om VM, polakken Patryk Dudek, blev nummer tre, skriver Horsens Folkeblad.

Iversen bedste dansker

Den sidste finaledeltager var australieren Jason Doyle, som trods en brækket fod nåede finalen. Niels-Kristian Iversen var bedst placerede dansker med en beskeden 13. plads.

Stor sport

Speedway har været en stor sport i Polen i mange år – siden før Anden Verdenskrig, siger den polske tv-journalist Lukasz Benz til Horsens Folkeblad.

– Dengang var det vel næsten større end i dag. Det var i kommunist-tiden, hvor man kunne samle op imod 90.000 tilskuere til de store begivenheder. Det kan man ikke i dag, men der er stadig stor opmærksomhed om sporten, og presset på rytterne er stort. Det oplever man ikke på samme måde i Danmark og Sverige, siger han.