Polsk urskov på udstilling i Rundetårn

  8_75

  Den polske unikke urskov Bialowieza Nationalpark er en del af udstillingen om verdens skove i Rundetårn. Foto: Bialowieski Park Narodowy.


  KØBENHAVN: Den polske urskov Bialowieza Nationalpark bliver præsenteret under festivalen “Skovene – i din lomme” i Rundetårn.


  Festivalen fokuserer på skovene i Danmark, Polen, Finland, Cambodja, Indonesien og Malaysia. Den arrangeres af to skoventusiaster, Inger Kærgaard og Marie Sigvardt. Arrangementet byder på fotoudstilling, videoer, foredrag og smagning på mad fra skovene.

  Alt om skoven

  Festivalen er bygget op omkring fotoudstillingen. Den er inddelt i fire temaer: Hvad er en skov?, Hvorfor er skoven vigtig?, Hvorfor forsvinder skoven? og Hvad skal vi gøre for at bevare skoven? Udstillingen kan ses frem til den 10. marts 2013.

  Unikt naturområde

  Bialowieza Nationalpark ligger på grænsen mellem Polen og Hviderusland. Det er et af de største og mest unikke naturområder i Europa. Urskoven er rig på en lang række sjældne plante- og dyrearter, blandt andet den europæiske bison, der er blevet skovens kendetegn. Bialowieza Nationalpark blev optaget på UNESCOs Verdenskulturarvs liste i 1992.

  Polsk skov dag

  Den 9. februar markeres de polske skove under titlen “Polsk Skovdag”. Den 5. marts vil biologen Erling Krabbe fortælle om det bornholmske bisonprojekt, hvor en flok polske bisoner, blev sat ud på Bornholm i 2012.

  Festivalens hjemmeside