Polsk verdenspremiere på Det Kongelige Teater

  Krzysztof_Penderecki_2013

  Komponisten og dirigenten, Krzysztof Penderecki, er en af de vigtigste personligheder inden for polsk klassisk musik i det 20. århundrede. Arkivfoto.


  KØBENHAVN: Operaen “Djævlene fra Loudun” af den berømte polske komponist Krzysztof Penderecki, får verdenspremiere i Det Kongelige Teater i København.


  Operaforestillingen i København er en helt ny version af Pendereckis avantgardeopera, der er skrevet i 1968-69. Den er baseret på John Robert Whitings dramatisering af romanen Djævlene fra Loudun skrevet i 1952 af den engelske forfatter Aldous Huxley.

  Internationalt samarbejde

  Operaforestillingen er resultatet af et samarbejde mellem Det Kongelige Opera i København, Teatr Wielki – Opera Narodowa i Warszawa og Litauens Nationale Opera og Ballet, Vilnius. Den er instrueret af det tidligere operachef på Det Kongelige Teater, Keith Warner.

  Premiereforestillingen finder sted den 12. februar, og operaen kan opleves frem til den 26. marts.

  Tidløs historie

  Handlingen af “Djævlene fra Loudun” er inspireret af autentiske begivenheder fra det 1700-tallets Frankrig, hvor præsten Urbain Grandie blev brændt på grund af anklager om kontakt med Djævelen. Pendereckis mesterværk fortæller en tidløs historie om politisk og religiøs fanatisme, og om hysteri, der resulterer i totalitarisme og undertrykkelse.

  Det Kongelige Teaters hjemmeside
  Krzysztof Pendereckis hjemmeside på engelsk