restaurant
OSLO: For første gang viser de norske statistikker, at polakkerne er den største gruppe udenlandske arbejdstagere, både i den private og den offentlige sektor. Der forventes, at efterspørgslen efter polske arbejdere vil stige i løbet af året.

Undersøgelsen er gennemført for det norske jobkontor NAV EURES. Rapporten viser, at 4 ud af 10 norske arbejdsgivere ansat polakkerne, da de søgte efter arbejdstagere fra udlandet i 2010.

32 procent af norske virksomheder

Ifølge rapporten vil efterspørgslen efter udenlandsk arbejdskraft i Norge stige i løbet af de næste 12 måneder. Sidste år planlagt 26 procent af de norske virksomheder til at ansætte arbejdstagere fra Den Europæiske Union. I år har 32 procent af virksomhederne sådanne planer.

Job inden for hotell- og kommunikationsbranchen

Efterspørgslen efter udlændinge er steget i Norge i næsten alle brancher. De fleste udlændinge vil finde et job på hoteller, restauranter, eller i kommunikationsbranchen.
Polakker er den største minoritet i Norge. Det anslås, at i landet bor omkring 53.000 polakker. Lige efter følger svenskere, tyskere, litauere og danskere.

LÆS MERE
Eksternt link:
: NAV EURES webside