Polske børn og unge ned til 12 år tilbydes vaccine

Corona Polen
Pandemien i Polen er på retur. I dagens tal topper Poznan med bare 28 nye corona smittede. Lige efter følger Warszawa og Lodz. Alligevel er der grund til at have smilene fremme på torvet i Poznan, der er Polens femte største by. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polske børn mellem 12 og 15 år blev fra mandag tilbudt vaccination. Unge i Polen mellem 16 og 17 år er vaccineret.

LÆS  10.000 polakker bliver vaccineret 3. juledag

Polske børn mellem 12 og 15 år blev fra mandag tilbudt vaccination. Det sker efter at de unge polakker i aldersgruppen 16 og 17-årige, er blevet vaccineret.

Indtil videre er kun Pfizer-vaccinen blevet godkendt til 12-årige af Det Europæiske Lægemiddel agentur. De andre tre øvrige vacciner man råder over i Polen er: Johnson & Johnson, AstraZeneca og Moderna. De er kun godkendt til 18 år og opefter.

Vaccinationer af polske børn og unge under 18 år kræver forældres samtykke. Der er uddelt 22,5 millioner vacciner i Polen.

LINK TIL MYNDIGHEDERNE – FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE

Følg dagens corona tal med polennu.dk. Det første corona-tilfælde blev bekræftet i Polen den 4. marts 2020. Det første covid-19 relaterede bekræftede dødsfald i Polen, var den 10. marts 2020.

LÆS OGSÅ: Seneste artikler om corona i Polen

Mere om polske børn og unge – flere nyheder fra Polen på dansk? Vi har ikke bygget en stor, stærk og lang betalingsmur omkring polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.
LÆS  10.000 polakker bliver vaccineret 3. juledag

LÆS  Corona tal fra Polen: 632 polakker døde