Polen_skolebørn_Martin_Bager_polennu

Siden år 2000 har Polen forbedret sine resultater i PISA-undersøgelsen, som omfatter unge i 60 OECD-land på 15 år. Polske unge er femte bedst i læsning, syvende bedst inden for videnskab, og nummer elleve i matematik. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


WARSZAWA: Polske skoleelever klarer sig godt, fremgår det af ny PISA undersøgelse. Danske elever er kun bedre end deres polske jævnaldrende i matematik – ellers klarer de polske unge sig bedre i alle andre kategorier.


Polen, Tyskland, Ungarn og Portugal, er de eneste lande i den nyeste OECD undersøgelse, PISA, der omfatter elever i 60 lande, hvor det er gået frem i kundskaber for skoleelever på 15 år i perioden fra 2000 – 2009.

Polske elever bliver bedre

Polen har været med i PISA undersøgelsen siden år 2000. Hvert år har landet forbedret sin position. Ud af de 60 deltagende OECD-lande var Polens unge nummer 5 i læsning, nummer 7 indenfor videnskab og nummer 11 i matematik.

Se hele listen her.

Polen vil investere mere i uddannelse

Ved offentliggørelsen af PISA-resultaterne i Warszawa sagde statsministeren Donald Tusk, at Polen er placeret uventet højt i årets PISA-undersøgelse. Statsministeren sagde samtidig, at Polen stadig skal investere mere i unge og deres uddannelse, for at Polen skal kunne klare sig i den internationale konkurrence.

SE MERE
Eksternt link: Film om det polske skolesystem