Kun_få_polakker_holder_frokostpause_Iben_Molgaard_Madsen_0

Ifølge en undersøgelse foretaget af OBOP har 44 procent af polakkerne kendskab til russisk. Udover russisk taler polakker tysk – 26 procent, engelsk – 25 procent, fransk – 6 procent, italiensk – 2 procent, og spansk – 1 procent. Foto: Iben Molgaard Madsen.


WARSZAWA: 70 procent af eleverne i Polen mener ikke, at undervisningen i sprog i skolen er god nok.


Uddannelses-agenturet Language Abroad har gennemført en undersøgelse blandt polske teenagere om niveauet for fremmedsprogsundervisningen i de polske skoler.

Nød til at tage ekstra kurser

70 procent af de unge sagde, at undervisning i skolen ikke er nok til at lære et fremmedsprog.
Næsten halvdelen af dem er nødt til at tage yderligere kurser i fremmedsprog, skriver avisen Rzeczpospolita.

For meget teori

Næsten hver tredje teenager mener, at det største problem i undervisningen i de polske skoler er manglen på konversationer og praktiske sprogøvelser.

Næsten én ud af ti mener, at der er for få sprogtimer, for meget teori, og alt for lidt øvelse samt mangel på dygtige lærere.

Undervisning i skolen ikke nok

Eksperter påpeger, dog, at skolerne ikke bærer ansvaret alene.

I andre lande med højere uddannelses-niveauer er kendskab til fremmedsprog højere, fordi de bruger sproget hver dag – de læser udenlandske presse, ser tv og film med undertekster, eller bor i et lokalsamfund med mange udlændinge.

Russisk, tysk og engelsk

Ifølge en undersøgelse foretaget af OBOP har 44 procent af polakkerne kendskab til russisk. Udover russisk taler polakkerne tysk – 26 procent, engelsk – 25 procent, fransk – 6 procent, italiensk – 2 procent, og spansk – 1 procent.