Polske fotos fra 1959 udstilles for første gang

  Billeder_fra_Polen_taget_i_1959_af_den_engelske_fotograf_Gerald_Howson

  Ingen ønskede at trykke eller udstille Gerald Howsons billedserie om Polen, da han tog dem i 1959, men nu kommer de på udstilling. Foto: Gerald Howson.


  WARSZAWA: Engelsk fotograf dokumenterede i 1959 polakkernes liv under kommunismen, men først i dag kommer de ud til offentligheden.


  Den engelske maler og fotograf Gerald Howson tog i 1959 på en tre ugers rejse til Polen for at fotografere landet for det engelske blad The Queen. Undervejs besøgte han Lublin, Krakow og Warszawa.

  For kontroversielle

  Howson skulle dokumentere polakkernes liv under kommunismen, men billederne af fattigdommen var for kontroversielle til, at bladet ville trykke dem efterfølgende. Den polske ambassade i London kaldte billederne for “rædselsfulde”, og hidtil har kun få af billederne været trykt eller udstillet.

  Udstilles i Warszawa

  I dag åbner udstillingen Gerald Howson – en meget polsk affære i Warszawa med Howsons billeder, der kan ses resten af året på museet med navnet Mød Historien. Sammen med billerne udstilles en film med et interview med Howson fra 2012.