Polske giganter sammen om søgning efter skifergas

    PGNiG er den største af de tre statsejede giganter, der vil samarbejde om at lede efter skifergas i Polen, og udvinde det. Arkivfoto.


    WARSZAWA: Det største polske energiselskab PGNiG er gået sammen med energiselskabet PGE og mineselskabet KGHM for at finde skiftergas.


    Det statsejede olie-og gasselskab PGNiG vil arbejde sammen med energiselskabet PGE, der bl.a. beskæftiger sig med atomkraft, og det statsejede KGHM mineselskab, om at søge efter skifergas og udvinde det.

    De tre statsejede selskaber har underskrevet en fælles hensigtserklæring om samarbejdet.

    Start i 2014

    Regeringen oplyst for nylig, at de statsejede virksomheder må give et stort bidrag til udvindingen af skifergas i Polen. Det er den polske regerings plan at begynde med gasproduktion fra Polen allerede fra 2014.

    200 års forbrug

    Polen har de største gasforekomster i Europa. Det anslås, at der er 5,3 billioner kubikmeter gas i den polske undergrund, nok til at dække det indenlandske forbrug i op til 200 år, viser prognoserne.

    Rusland og miljø

    Polen vil gerne være uafhængig energimæssigt, og får i dag hovedparten af al gas fra Rusland. Den anden vigtige energikilde i Polen er kul, som har stor skadelig miljøpåvirkning, oplyser PGNiG.

    Halv milliard

    De samlede investeringer anslås til mellem 400 millioner og 500 millioner zloty, oplyser PGNiG.

    Udvindingen af skifergas er blevet kritiseret af flere miljøorganisationer.

    Polen,Polske,giganter,søgning,skifergas

    Det største polske energiselskab PGNiG er gået sammen med energiselskabet PGE og mineselskabet KGHM. De tre giganter vil sammen lede efter skiftergas i Polen.