Polske havne satte rekord i omsætning i 2010

  2010_var_rekordår_for_havnene_i_Polen

  Den nye Industri og Logistik Park i baggrunden af billedet kommer til at ligge i forbindelse med containerterminalen DTC i Gdansk. Modelfoto


  GDANSK: Havnene i Polen omsatte 61,7 millioner tons gods i 2010. Det meste nogensinde. Fremgangen ser ud til at fortsætte.


  Containere og andet gods bliver i stigende grad sendt fra og til havne i Polen.

  2010 blev et nyt rekordår med en samlet omsætning på 61,7 millioner tons. Det er 30 procent mere end året før og 20 procent mere end i 2008, som var det hidtidige rekordår, skriver avisen Rzeczpospolita.

  Havne med overskud

  Havnene forventer, at fremgangen fortsætter i 2011 i takt med, der igen kommer gang i nogle af verdens store økonomier.

  Rekordåret smitter af på økonomien. Havnene i Gdynia, Szczecin og Swinoujscie melder alle om overskud i størrelsesordenen 40 millioner zloty.

  Gdansk er størt

  I Gdansk bliver årsresultatet på omkring 17,8 millioner zloty.

  Gdansk er Polens travleste havn med en omsætning i 2010 på 27,2 millioner tons gods.

  Største investering

  Havnene er klar til nye investeringer. Szczecin er for eksempel på vej med en ny terminal til håndtering af svovlsyre.

  Lige før jul offentliggjorde Polens agentur for udenlandske investeringer (PAIZ) og myndighederne i Gdansk og provinsen Pommern den hidtil største investering inden for logistik i den nordlige del af Polen.

  Østrigsk investor

  Det østrigske firma Goodmann Group vil bygge en Industri og Logistik Park. Første etape af projektet omfatter 42.000 kvadratmeter lagerbygninger og 2.000 kvadratmeter kontorer.

  På længere sigt planlægger Goodmann Group at opføre op til 500.000 kvadratmeter lagerbygninger og 40.000 kvadratmeter kontor.