Polske kvinder foretrækker iværksættere og læger

  Polske_kvinder_foretrækker_iværksættere_og_læger

  To arbejdsgiverorganisationer har spurgt de polske kvinder om deres foretrukne valg af ægtemænd. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  WARSZAWA: Ny rundspørge viser, at polske kvinder foretrækker at blive gift med en læge eller en iværksætter.


  To polske arbejdsgiverorganisationer har gennemført en rundspørge blandt polske kvinder om deres foretrukne kandidater som ægtemænd.

  Iværksættere mest populære

  27 procent af de polske kvinder vil gerne giftes med en iværksætter. Læger er foretrukket af 18,4 procent af de polske kvinder, mens 15 procent ønskede at gifte sig med en advokat. Rækkefølgen ændrer sig, når kvinderne bliver spurgt om den bedste mand til deres døtre. 29 procent ønskede sig, at deres svigersøn er læge, 23 procent ønskede en advokat og 18 procent en iværksætter.

  Gider ikke politikere og fagforeningsfolk

  Efter de tre mest ønskede typer af mænd kommer soldater med 9 procent, embedsmænd med 4 procent og lærere med 2 procent. Ingen af de adspurgte kvinder ønskede at knytte sin fremtid med en fagforeningsmand, og kun 0,5 procent ville have en politiker som mand.

  En iværksætter er et rimeligt valg

  – Det er ikke overraskende, at kvinderne vælger iværksættere som den bedste kandidat til mand. Jeg antager, at de var styret af sund fornuft under undersøgelsen. At knytte sig med en iværksætter sikrer dem højere social og material status, siger Michał Wiercimok, repræsentant for dette erhverv til portalen TVN24.