Polske kvinder har Europa-rekord i sex

  Polen_sex_kvinder_polennu

  Polske kvinder dyrker mere sex, end andre europæiske kvinder. Det viser en ny international sex-undersøgelse. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Polske kvinder er de mest sexaktive i Europa, viser en ny international undersøgelse. Kvinder mellem 15 og 49 år i atten lande er blevet spurgt om deres sexvaner.


  Hvis fordommene har fat i Polen som et strengt katolsk land, hvor sex er tabu eller en begrænset fornøjelse for de få, så vender en ny undersøgelse op og ned på den forestilling.

  Kvinderne i Polen er nemlig de mest seksuelt aktive europæere, viser en FC-Undersøgelse, der er gennemført i 18 lande, skriver det polske dagblad Rzeczpospolita.

  Mere end en gang

  Undersøgelsen viser, at 43 procent af de polske kvinder har sex mere end en gang om ugen, hvilket er mere end andre europæiske lande. I Tjekkiet og Grækenland, som kommer ind som nummer to på lister, er tallet 37 procent.

  Polske kvinder forsigtige

  Polske kvinder er samtidig de mest forsigtige. De konsulterer ofte en gynækolog, før de vælger en prævention metode.

  I Sverige spørger kvinderne, ifølge undersøgelsen, mest deres jordemødre om råd og vejledning. Britiske og portugisiske kvinder søger deres oplysninger i klinikker for familieplanlægning, viser konklusionerne.

  Hver tredje polske kvinde konsulterer sin partner, før de vælger præventionsform.

  P-pillen er populær

  I 11 ud af de 18 lande er den mest populære præventionsform p-pillen, men i Polen er det et kondom.

  44 procent af de polske kvinder der ikke bruger p-piller, siger at de er bange for at glemme at tage dem. En anden grund er bekymring for hormonforstyrrelser og andre reaktioner på de syntetiske hormoner.

  25.000 europæiske kvinder har deltaget i undersøgelsen.