Polske myndigheder corona-lukker minkfarm

corona lukker mink farme
Polske minkavlere protesterede sidste år over den polske regerings planer om at forbyde minkfarme i landet. Nu vil myndighederne corona-lukke flere minkfarme. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.

GDANSK: De polske sundhedsmyndigheder corona-lukker minkfarm i det nordlige Polen. Flere farme med mink ventes tvangslukket i den kommende tid.


Corona-lukker minkfarm

En minkfarm ved landsbyen Kartuzy vest for Gdansk i det nordlige Polen er blevet lukket permanent af myndighederne. Det sker efter der er fundet covid-19 mutation på farmen, hvor 5.845 dyr nu er slået ned. 20 procent af minkene var inficeret. Der er 17 andre minkfarme i området, som myndighederne nu er ved at teste, skriver Gazeta Wyborcza.

Corona-lukker for første gang

Det er første gang myndighederne bekræfter tilfælde af corona hos mink. I november havde eksperter fra Gdansk Universitet ellers fortalt om det første tilfælde på en mink-farm. Men selv om det var en positiv test, så var den ikke korrekt efter en nærmere gennemgang, oplyser landbrugsministeriet søndag.

LÆS OGSÅ: Ingen corona smitte på polske minkfarme

Forhindrede forbud

Kaczynski-regeringen har tidligere meddelt, at al minkavl vil blive forbudt i Polen. Det er ikke sket, efter at planen udløste voldsomme protester. En stærk polsk landbrugs-lobby trådte også i karakter, og foreløbig er forbuddet mod mink-avl ikke vedtaget i parlamentet. Polen er verdens tredje største producent af mink efter Danmark og Kina.

LÆS OGSÅ: Forbud mod minkfarme bliver ikke til noget

Mink har vist sig at være inficeret med virus i en række europæiske lande; i Sverige, Grækenland, Holland, Italien, Frankrig, Spanien og Danmark.

Corona-lukker flere farme?

Myndighederne tjekker nu alle minkfarme i landet med avanceret udstyr for at finde ud af om flere mink er inficeret i Polen. Det vil afgøre om de polske myndigheder corona-lukker flere farme.

FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE

De polske minkavlere kræver kompensation for tvangslukninger.

stop fordomme polske

Polen corona-lukker minkfarm.