Polske og amerikanske elitestyrker træner til EM 2012

  operations_in_urban_terrain_during_training_with_U

  Amerikanske elitesoldater samarbejder med de polske elitestyrker om EM 2012 i fodbold i fire polske byer. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Amerikanske elitestyrker står klar til at assistere polakkerne, hvis behovet skulle opstå under EM 2012 i fodbold, siger en polsk general.


  Amerikanske elitestyrker har været i Polen, for at træne forud for EM 2012 i fodbold, der skal spilles fire steder i Polen, og fire steder i Ukraine.

  Terrortrussel

  Selv om der ikke er konkrete trusler, er beredskabet klar, forsikrer chefen for de væbnede styrker General Mieczyslaw Cieniuch.

  Biologisk og kemisk

  Der træner i flere typer opgaver, men også i forholdsregler i forbindelse med kemisk og biologisk krigsførelse.

  Den amerikanske bruttotrup består af 50 toptrænede og uddannede elitesoldater, der samarbejder med det polske Indenrigsministerium og Forsvarsministerium.

  Ikke brug for hjælp

  General Cieniuch siger dog, at Polen ikke har brug for den amerikanske hjælp under EM i fodbold, men at det snarere er et resultat af et godt samarbejde mellem de polske og amerikanske elitestyrker.

  Oplagt mål

  Tidligere statsminister Leszek Miller sagde i sommer, at de hemmelige CIA-fængsler i Polen, er en direkte invitation til al-Qaeda om at angribe Polen under EM i fodbold. Netop statsminister Miller er mistænkt for at have givet USA tilladelse til de hemmelige fængsler i Polen, selv om han afviser. En undersøgelse er sat i gang, bl.a. på opfordring fra Europarådet.

  Der er udført tortur mod fangerne i de hemmelige fængsler.