Polske rejse-bureauer er i krise

  sommerferie

  Polske rejsebureauer står over for alvorlige økonomiske problemer. Antallet af forgældede rejsebureauer er steget med 80 procent i løbet af to år. Foto: sxc.hu


  WARSZAWA: Polske rejsebureauer står over for alvorlige økonomiske problemer. Sidste års aksesky fra Island, ballade i Grækenland, og nu i de mest besøgte lande for polakker: Egypten og Tunesien, får skylden.


  I Polen er der mere end 3.000 rejsebureauer – 166 af dem har en gæld på over 2.000.000 zloty.

  Ramte af den finansielle krise

  2009 var året, hvor de polske rejsebureauerne begyndte at mærke den finansielle krise. Og rejsebranchen trods skrammer var fri af finanskrisen og skånet for konkurser, kom der vulkanudbrud på Island, og protesterne i Grækenland lammede landet sidste år. Det hele forårsagede et fald i salget af rejser med 1 mia. zloty sidste år.

  Balladen i Egypten og Tunesien

  I år er det blevet ikke bedre. En bølge af uroligheder er rullet gennem Egypten og Tunesien, og til de to lande rejser der hvert år cirka 800.000 polakker.

  Register over polske rejsebureauer

  Før man vælger et rejsemål til sommerferie, er det godt at tjekke, om en virksomhed, der tilbyder en rejse er registreret lovligt, og om det har en gyldig forsikring i tilfælde af konkurs.

  SE MERE
  Eksternt link:
  Registeret over rejseselskaber og turistvirksomheder